Hvad er et Smart Home?

Et Smart Home er sat sammen af forskellige produkter der er koblet på internettet og derfor kan styres fra fx telefonen eller via stemmestyrring. For eksempel kan et Smart Home bestå af et køleskab der fortæller dig hvornår du skal tilberede dit mad inden det bliver for gammelt, en kaffemaskine der automatisk begynder at lave kaffen når dit vækkeur ringer, eller lys der automatisk tænder og slukker i takt med solens rytme. 

I et Smart Home kan du altså indstille dit hjem efter din daglighed og formålet med et Smart Home er netop at gøre hverdagen lettere. 

Lyset i et Smart Home

Dit hjem skal ikke være fuldstændig high-tech, for at du kan kalde det et Smart Home. Med små, simple ændringer kan du hurtigt komme et godt stykke og opnå flere fordele. 

Et Smart Home med lys der nemt kan styres og indstilles til dine behov sparer for eksempel på strømmen, da det automatisk slukker, når du ikke er hjemme. 

Du kan også indstille lyset, så det tænder samtidig med dit vækkeur, eller samtidig med solen. Så har du lys, når du står op, og ikke først når du har forvildet dig rundt i mørket efter stikkontakten. 

Lys der er koblet op til controllere kan også fungerer som en ekstra sikkerhed. Du kan foreksempel tænde lysene på forskellige tidspunkter, når du er på ferie, så det ser ud som om, at der er nogen hjemme. 

Med MultiWhite® lys kan du selv kontrollere farvetemperaturen, og selv bestemme om du vil have et friskt, hvidt lys eller et beroligende, varmt lys. I et Smart Home kan du foreksempel indstille dit barns værelses lys til at gå over i et varmere lys jo tættere i kommer på sengetid. Derved oplever barnet et trygt og søvndyssende skift i lyset, som blandt andet hjælper kroppen til at få en velbalanceret og naturlig overgang fra dag til nat. 

Hvordan gør jeg?

For at dine lys bliver Smart Home kompatible, kræver det en controller. Det er denne controller, der forbinder sig til internettet, og derfor er det egentlig controlleren, du styrer, når du laver indstillinger til dit lys, og så sender controlleren indstillingerne videre til lyset. 

Hos Loevschall har vi udviklet 3 controllere. To til MultiWhite® lys og en til SingleWhite lys. De to variationer af MultiWhite® Controllere er med Wi-Fi eller med Bluetooth

For at bruge en MultiWhite® Controller og derved få mulighed for at styre farvetemperaturen, skal dine lys være MultiWhite® lys. Dem kan du blandt andet finde her

En SingleWhite Controller kræver derimod ikke specielle lys – men her kan du tilgengæld ikke styre farvetemperaturen. Denne controller kan du koble til dine eksisterende 12V spots eller lys, og når du har sat controlleren op, er dine gamle lys blevet en del af dit Smart Home. 

MultiWhite® Wi-Fi Controller

MultiWhite® BT Controller

SingleWhite Controller

Afspil video