Vores LED-verden

Hvad er LED lys?

I dag er LED lys det foretrukne valg af belysning i private hjem, og det har det været siden midten 2010’erne. Det skyldes både LED'ens udvikling i kvalitet gennem tiden, samt at den er energieffektiv, har en lang levetid og har mange forskellige anvendelsesmuligheder.

LED står for Light Emitting Diode. LED pærer består af flere lysdioder. Dioder er små elektriske komponenter, der tillader elektricitet at strømme igennem i en retning. Når der går strøm igennem en diode, udsender den derfor lys. Lysdioder fylder meget lidt, og netop derfor er det blevet muligt at indbygge dem steder, hvor det ikke tidligere kunne lade sig gøre at have lys.

Skuffelys

På grund af lysdiodens lille størrelse, har Loevschall fx kunne udvikle et skuffelys, der kan placeres i selv de mindste skuffer, da selve skuffelyset ikke er højere end 6 mm. Det havde ikke kunnet lade sig gøre uden udviklingen af dioder.

Vacker funktionell lådbelysning

Fordelene med LED

I forhold til de gamle glødepærer indeholder dioder hverken kviksølv, glas eller gasser under tryk, og de er derfor også en mere holdbar og robust løsning overfor ydre påvirkninger. Tidligere så vi også problemer med overophedning af gløde- og halogenpærerne, hvilket blandt andet var et stort og energikrævende problem i butikker, som oftest måtte lade deres lys køle af i længere perioder, for at de kunne komme af med varmen. Dette problem oplever man ikke med LED pærer. Kombineret med den lille, kompakte størrelse er LED blevet en attraktiv løsning til lamper og lys.

Indbyggede linser

LED lamper har ofte indbyggede linser, der bryder lyset, så det bliver muligt at koncentrere lysstrålen i én retning. Hvis du sætter 10-20 LED dioder sammen, vil du få en kraftig lysende stråle, hvilket er derfor de fleste LED lamper har armaturer integreret. Disse består ofte af et matteret materiale, der hjælper med at sprede lysstrålen fra LED’erne ud, så lyset bliver bedre fordelt.

Högkvalitativt LED-ljus via inbyggda spotlights

LED kvalitetslys

Selvom LED teknologien er smart og løser mange af de problemer, vi så med gløde- eller halogenpærerne, er en LED pære ikke i sig selv lig med et godt lys. Der findes et stort udvalg af forskellige LED’er i varierende kvalitet. Du kan købe en LED pære, der udsender et dårligt lys – på samme måde som at du kan få fat i en LED pære, der udsender rigtig godt lys. Loevschall er specialister i LED lys, og med en Loevschall lyskilde, er du sikret en høj LED kvalitet.