Hvordan køkkenbelysning bliver automatiseret

Lys og smart home

Et smart home lyder måske avanceret, men ofte skal der kun få ændringer til, for at få en hjælpende hånd fra teknologien. Et smart home er sat sammen af forskellige produkter, der er koblet på internettet og derfor kan styres i og uden for hjemmet via fx telefonen og stemmestyring. Det kan være alt fra robotstøvsugerne, der kører på forudbestemte tidspunkter, gardiner der styres automatisk via solopgang og solnedgang, hoveddøren der automatisk slår til og fra – eller dine køkkenlys, du kan betjene via app og automatik.

I et smart home kan du altså indstille dit hjem efter din daglighed, og formålet med et smart home er netop at gøre hverdagen lettere og mere bekvem.

Smart köksbelysning

Få komfort og velvære med intelligent belysning

Det er ofte nemt at få dine lys koblet op til smart home-styring, og herefter kan du nemt tilpasse belysningen i køkkenet. Med et enkelt tryk på en knap på din smartphone eller med stemmestyring kan du justere lyset efter dine behov og præferencer. Uanset om du har brug for et klart og skarpt lys til madlavning eller en mere dæmpet belysning senere på aftenen. 

Du kan også indstille lyset, så det tænder samtidig med dit vækkeur i vinterhalvåret. Så har du lys, når du står op, og ikke først når du har forvildet dig rundt i mørket efter stikkontakten.

Bedre velvære med MultiWhite®

Med MultiWhite får du mulighed for at tilpasse lysfarven efter dit behov. Det gør, du kan vælge mellem et spektrum af forskellige hvide nuancer. Fra varm og hyggelig belysning til køligere, mere opfriskende toner. Vælg en varm dæmpet belysning om aftenen der er med til at fremme afslapning og en køligere farve om morgenen, som frisker op.

Udover at skabe den rette atmosfære kan MultiWhite lys også have en positiv indvirkning på vores velbefindende. Forskning har vist, at lys har indflydelse på vores humør, energiniveau og søvnkvalitet. Ved at tilpasse belysningen med MultiWhite lys kan vi stimulere vores sanser og skabe en bedre balance i vores daglige liv.

Smart home som ekstra sikkerhed

Lys, der er koblet op til smart home-styring, kan også fungere som en ekstra sikkerhed. Du kan fx tænde lysene på forskellige tidspunkter, når du er på ferie, så det ser ud som om huset er i brug. Opsætningen sker i appen, hvor du nemt indstiller på hvilke tidpunkter og ugedage, du ønsker, lysene skal tænde og slukke.

Loevschall spotlights till smarta hem

Sådan kommer du igang med smart home køkkenbelysning

Har du allerede Loevschall spots i din bolig, er det meget nemt at komme i gang. Det eneste, det kræver, er, at koble lysene til en controller. Det er controlleren, der forbindes internettet, og gør at dine lys bliver en del af et smart home.

Derfor er det egentlig controlleren, du styrer, når du laver indstillinger til dit lys, og så sender controlleren indstillingerne videre til lyset. Controlleren sættes samme sted, som driveren, der sørger for at konvertere strømmen om til 12V. 

Hos Loevschall har vi forskellige controllere i sortiment. Du kan vælge imellem WiFi- eller Zigbee-controllere. WiFi-controlleren taler direkte til dit WiFi i hjemmet og Zigbee-controlleren er Philips Hue app kompatibel. Den er oplagt at vælge, hvis du i forvejen har Philips Hue i boligen. På den måde kan du styre dine køkkenlys i samme app som resten af lyset. 

Det er også nemt at udskifte dine gamle spots, hvis du gerne vil opgradere til en nyere LED-løsning. Loevschall har flere forskellige spots i sortiment, som både varierer i form, farve og funktion.