Vores LED verden

LED står for Light Emitting Diode. LED pærer består af flere lysdioder. Dioder er små elektriske komponenter, der tillader elektricitet at strømme igennem i en retning. Når der går strøm igennem en diode, udsender den derfor lys. Lysdioder fylder meget lidt, og netop derfor er det blevet muligt at indbygge dem steder, hvor det ikke tidligere kunne lade sig gøre at have lys.

For eksempel har vi i Loevschall A/S udviklet et skuffelys, der kan placeres i selv de mindste skuffer, da selve skuffelyset ikke er højere end 6 mm. Det havde ikke kunnet lade sig gøre uden udviklingen af dioder.

I forhold til de gamle glødepærer indeholder dioder hverken kviksølv, glas eller gasser under tryk, og de er derfor også en mere holdbar og robust løsning overfor ydre påvirkninger. Tidligere så vi også problemer med overophedning af gløde- og halogenpærerne, hvilket blandt andet var et stort og energikrævende problem i butikker, som oftest måtte lade deres lys køle af i længere perioder, for at de kunne komme af med varmen. Dette problem oplever man ikke med LED pærer. Kombineret med den lille, kompakte størrelse er LED blevet en attraktiv løsning til lamper og lys.

Indbyggede linser

LED’er har ofte indbyggede linser, der bryder lyset, så det bliver muligt at koncentrere lysstrålen ned i én retning. Hvis du sætter 10-20 LED’er sammen, vil du få en stærkt lysende stråle, hvilket er derfor de fleste LED’er har amaturer integreret. Disse består ofte af matteret plastik, der hjælper til at sprede lysstrålen fra LED’erne ud, så den bliver bedre fordelt i alle retninger.

LED og godt lys

Selvom LED teknologien er smart og løser mange af de problemer, vi så med gløde- eller halogenpærerne, er en LED pære ikke nødvendigvis lig med godt lys. Der findes et stort udvalg af forskellige LED’er i meget svingende kvalitet. Du kan sagtens købe en LED pære, der udsender et rigtig dårligt lys – på samme måde som at du sagtens kan få fat i en LED pære, der udsender rigtig godt lys. Loevschall er specialt i LED lys, og med en Loevschall lyskilde, er du sikret den gode LED kvalitet.

For at kunne navigere i de mange aspekter der netop gør LED lyset godt, skal man kende en række tekniske værdier. Vi har samlet de vigtigste af disse værdier i vores white paper om lys, hvor vi fortæller lidt mere om, hvad der gør, at godt lys er godt – og at godt lys ikke nødvendigvis ser ens ud.