Indbygning eller påbygning?

Vi skriver ofte at vores spots kan indbygges eller påbygges. Men hvad betyder det egentlig, og hvornår skal du indbygge og hvornår skal du påbygge?

Indbygning

Indbygning af spots i for eksempel køkkenet eller på badeværelset er en elegant og nem løsning til installation af spots. Her skal der bores et hul svarende til spottens størrelse, og spotten skrues eller klikkes derefter i hullet. For eksempel vil en Radiant eller Pace spot kunne klikkes i, så overfladen på spotten er helt plan med materialet, de er boret ned i, mens en ID-LED vil stikke lidt længere ud over hullet, så spottens cover ses. Hvis der ikke er andre steder at føre ledningen hen, kan den med fordel trækkes igennem et Ø8mm hul, så den bliver helt skjult.

Påbygning

Påbygning af spots er en perfekt løsning, når der skal eftermonteres lys i for eksempel et køkken. Når du samler dit spot med en underbygningsdåse, undgår du at skulle bore et hul ud til spotten, og du kan derfor klare eftermonteringen hurtigt og nemt. Underbygningsdåsen skal tilkøbes, og den vil være synlig, men til gengæld kan du eftermontere spottene lige dér, hvor du mangler lys, og hvis du på et tidspunkt ønsker at udskifte spottene, er der ingen borehuller at tage hensyn til.