Case: Nobia og skuffelyset

Nobia er Europas ledende køkkenspecialist med mere end femten stærke brands. Virksomheden udvikler, producerer og sælger køkkenløsninger til mere end 60.000 kunder om ugen. 

"Vi sætter virkelig stor pris på, at vi kan diskutere nye idéer og behov med Loevschall A/S og gennem co-creation skabe nye og innovative produkter, som sætter nye standarder på markedet!"
David Boddy
Range Manager

Co-creation

Samarbejde og idéudveksling.

Nytænkning

Nye løsninger gennem sparring.

Projekt

Tidsstyring og højt informationsnievau

Kommunikation

Vidensdeling på tværs af afdelinger.

"Vi har gentænkt skuffelys sammen med kunden og er endt med et produkt, der er simplere og bedre end alt andet skuffelys på markedet."

Målet

Ét af de steder i køkkenet, hvor det altid har været svært at få et ordentligt lys, er i køkkenskufferne. Traditionelle lys-løsninger til køkkenskuffer er pladskrævende og ufleksible. Dermed har hver størrelse køkkenskuffe været afhængig af sin egen unikke lysbøjle for at få lys ned i skuffen.

Nye skuffetyper er derudover blevet væsentligt mindre end hidtil, hvilket har gjort det endnu sværere idet plads til eftermonteret lys er nærmest ikke-eksisterende.  

Målet var derfor at udvikle en lille, kompakt og universel lysløsning, der kunne passe i alle skuffer uanset størrelse.

Løsningen

Co-creation for os i Loevschall A/S er en tovejs proces, hvor begge parter har noget at byde ind med, for at kunne udvikle nye løsninger. I Loevschall A/S har vi en stor viden om lys, og vi er eksperter i at lave integrerede lysløsninger i markedets bedste kvalitet. Vi ved, hvordan man fremstiller høj kvalitet, og vi har kapaciteten og erfaringen til at udfordre de eksisterende løsninger på markedet.

I udviklingen af et nyt skuffelys, var Nobia AB’s store viden om skuffer, køkkenskuffer, trends, kommende skuffesystemer og forbrugernes præferencer nødvendig for at den nye lysløsning skulle blive en succes hos forbrugeren.

Co-creation processen mellem Loevschall A/S og Nobia AB var derfor afhængig af vidensdeling på tværs af afdelinger, og der blev brugt tid på brainstorming, udvikling af prototyper og at opretholde en tæt kommunikation gennem hele projektperioden.

“Det endelige produkt sidder lige i skabet, og det er nu vores standard til lys i skuffer. Vi sætter stor pris på samarbejdet med Loevschall, og det er tydeligt, at vi med skuffelyset har hjulpet hinanden til at tænke ud af boksen..”

Resultatet

Det produkt som blev udviklet, og som nu produceres, består af færre og simplere komponenter end man ser i de traditionelle løsninger. Det tænder automatisk, når skuffen åbnes, og ved hjælp af særligt designede linser skabes der et jævnt og godt lys i hele skuffen.